15-годишната история на развитие на Auto Door и стремежът към удобство

Истории за разработване на продукти

Автоматично отварящи се врати

Хладилникът с автоматично чекмедже от 2007 г. отговаря на желанието на клиентите за безпроблемна употреба.

Преди около 15 години клиенти, закупили хладилници Hitachi, забелязаха, че фризерът и чекмеджетата за зеленчуци са тежки и трудни за отваряне. Това беше знак за нови потребителски нужди, възникващи с преминаването към по-големи хладилници. Започнахме да работим върху решение и разработихме Auto Drawer, задвижван от мотор и предавки. Auto Drawer дебютира на новия ни модел Made in Japan Multi Door, пуснат през 2007 г. в Япония.

Казуаки Аоки, старши мениджър, отдел дизайн 1, Hitachi Global Life Solutions, Inc.

Тази функция отваря чекмеджетата автоматично с натискане на бутон. Автоматичното чекмедже изисква само една десета * от силата за отваряне на чекмедже в сравнение с предишните модели.

Основната технология на революционното електрическо задвижване – което комбинира мотор и зъбна предавка, разработени за чекмеджета, заедно с електрически задвижван затварящ механизъм – беше приложима за повече функции, отколкото първоначално си представяхме. Прехвърлихме технологията от Auto Drawer към Auto Door. И ние разширихме приложението му от моделите Made in Japan до хладилника Side by Side и френския хладилник с долно фризерно устройство.

Снимка от 2007 г. на първия модел с автоматично чекмедже

Произведен в Япония Хладилник R-W5700 (японски пазар)

Преминаването към по-големи хладилници е световна тенденция. Към днешна дата ние продължаваме да разработваме хладилници с големи размери, които са лесни за използване, въз основа на революционното развитие на електрическо задвижвано отварящо и затварящо устройство, което добавя както удобство, така и безопасност.

*Когато сравняваме предишния еквивалентен модел, R-SF54VM (535 L), с R-W5700 (565 L). R-W5700 за първи път влезе в продажба през 2007 г.

Нашата цел беше хладилник, който всички в семейството да използват удобно.

Auto Door отваря вратите на хладилника автоматично с натискане на бутон. Усъвършенствахме удобството на потребителя на Auto Door, като гарантирахме, че скоростта на отваряне и затваряне на вратата се чувства удобна за всички в семейството.

Направихме изчерпателни изчисления на скоростта и усъвършенствахме механизма за отваряне и затваряне, задвижван от мотор-редуктор, за да гарантираме, че вратата се отваря с постоянна скорост – независимо дали джобовете на вратата са пълни или напълно празни. И за да увеличим максимално полезността на тази технология на Hitachi, проведохме изпитания с голям брой потребители, от деца в предучилищна възраст до възрастни хора. Помолихме ги да изпробват функцията в дълбочина и ги помолихме за обратна връзка за всеки детайл: като времето, необходимо от натискането на бутона до отварянето на вратата, с каква сила се отваря вратата и как вратата спира при края на пътуването си.

От загриженост за безопасността на децата отделихме значително време за анализ на поведението на деца на възраст между две и девет години. Това ни помогна да проектираме вратата така, че да не се отваря по погрешка поради злополука, инцидент или по време на почистване.

Масанобу Огава, мениджър, отдел за планиране на вътрешни продукти, Hitachi Global Life Solutions, Inc.

В стремежа ни към използваемост и безопасност нашите изобретения преминаха с голяма разлика прага за получаване на патенти. Новите и подобрени модели бяха пуснати в продажба в Япония през 2013 г.

Auto Door улеснява отварянето на врати с джобове с голям капацитет.

Хладилник Side by Side Луксозно огледало

Джобовете на вратите на хладилника Side By Side с три врати могат да бъдат богато заредени с много контейнери за вода и напитки, както и стъклени бутилки за подправки и дресинг. Така че не е необичайно една врата да тежи над 20 килограма * . И не е лесно да отворите тежка врата, докато носите тежки пазарски чанти, или балансирате купчина ордьоври върху деликатно ястие за сервиране.

Хладилник Side by Side Grande Glass Bronze

Auto Door беше идеалният отговор за посрещане на основните нужди на собствениците на Side By Side Refrigerator по целия свят. Работихме върху функцията с нашия отдел за развитие в Тайланд, като започнахме от предавателната кутия Auto Door, която беше разработена в Япония. След дълъг процес на проба и грешка, хладилниците Side By Side с автоматична врата бяха пуснати в продажба през 2014 г.

Автоматичната врата в момента е оборудвана с избрани модели хладилници Made in Japan и модели хладилници Side By Side. Клиенти от цял ​​свят казаха, че оценяват „удобството“ на Auto Door и „не мога да повярвам, че е възможно да отворя толкова тежка врата само с върха на пръста си“.

*Тестван от Hitachi

Нашият дизайн търси едновременно функционалност и простота.

Фукутаро Окада, мениджър на секция, отдел за проектиране на хладилници,
Hitachi Consumer Products (Тайланд), Ltd.

През 2020 г. решихме да включим Auto Door, която потребителите харесаха, в луксозния модел френски хладилник с долен фризер. Въпреки това, не беше лесно да се постигне дизайн, целящ простота, „който се слива с вътрешното пространство, когато вратата е затворена“ с мултифункционалността на добавянето на Auto Door към всяко хладилно и фризерно отделение.

Добавянето на стойност под формата на удобство е безсмислено, ако компрометира основното представяне на хладилника. Затова ревизирахме от нулата основния дизайн на хладилника: а именно охлаждането, въздушния поток и изолацията. Ние дори поставихме сензора за наблюдение — който управлява осветените дръжки на вратите и LED бутоните на Auto Door — на незабележимо място, за да не нарушава простия дизайн.

Сензорът за наблюдение беше поставен под краката, за да се реализира дизайн, който изглежда като единичен лист стъкло.

Със съчетаването на простота и технология можете да усетите вниманието, вложено в дизайна, тъй като той се слива с интериора, когато никой не е наоколо, но ви приветства, когато се приближите. През следващите години, с изключителен дизайн и технология, нашите хладилници ще продължат да разпознават и да отговарят на отзивите на потребителите.

Вашият коментар