Дизайн от HITACHI на пералня със сушилня /пералня

Истории за разработване на продукти

Дизайн на пералня със сушилня/пералня

Актът целящ добавяне на стойност за постигане 
на премиум продукт, който е уникално Японски.

Дизайнери на пералня със сушилня/пералня: Atsushi Ishibashi и Masato Ninomiya
Отдел за продуктов дизайн, Глобален център за социални иновации – Токио, Research & Development Group, Hitachi, Ltd.

Каква беше отправната точка в последната промяна на дизайна?

Ишибаши: Търсих снимки на перални машини, които действително се използват. Чувствах, че не пасват на интериорния декор. Това откритие беше началото на нашия дизайнерски проект.
Нашият нов модел е оборудван с технология Wind Iron. Поставянето му в малко тяло, за да се побере под работна повърхност, включваше много технически трудности и резултатът се оказа впечатляващ. Исках символичен дизайн, който показва възможностите му само като го погледнете. Идеята ни беше да измислим дизайн, който увеличава „пространствената стойност“.

Не сме срещали този термин. Моля, кажете ни повече за „пространствената стойност“.

Ишибаши: С други думи, това се отнася до това как пералнята се слива с интериорния декор. Това е наистина интериорен декор с по-високо качество. Дизайнът на интериорния декор и мебели се основава на формата, установена върху вертикална/хоризонтална основа и матова текстура. Използвайки това правило за подобряване на пространствената привлекателност, ние наричаме дизайна на нашата нова пералня като увеличение на пространствената стойност.

Ниномия: Ключовият момент е дали въвеждането на сложно пространство, базирано на този дизайн, ще създаде пространство, което е по-привлекателно, отколкото когато продуктът не е там. Пространството трябва да е по-привлекателно, отколкото преди продуктът да е бил там.
Добавихме качество на интериорния декор към стойността на пералнята. В допълнение към неговата стойност като инструмент, ние създадохме тази нова стойност.

Дали това е начин за преследване на красотата с Японски стил?

Ишибаши: Важната характеристика на дизайна на Hitachi е простотата, която свежда всички ненужни елементи до минимум. Тъй като концепцията за красота се нарича в Япония изкуството на изваждането, може да сте прави. За Hitachi ние просто искахме да предложим усъвършенствана концепция за дизайн, в опит да предефинираме „глобалния стандарт за перални машини.“

Ниномия: Във всеки случай смятахме, че е важно да имаме продукт, който е символичен и емблематичен, свеждайки дизайна до „Кръг и квадрат“. Използвайки концепцията за изваждане, успяхме да проектираме впечатляваща пералня. В нашите комбинирани усилия да направим дизайн толкова опростен, смятаме, че сме постигнали дизайн, който ще остане в паметта на хората, такъв, който подчертава качеството си на перална машина с предно зареждане с изключителна производителност.

Чрез изваждане до простота,
ние успяхме да изразим нашата увереност и
нашата концепция за премиум.

Дизайнери на пералня със сушилня/пералня: Atsushi Ishibashi и Masato Ninomiya
Отдел за продуктов дизайн, Глобален център за социални иновации – Токио, Research & Development Group, Hitachi, Ltd.

Как постигна тази красота на представянето?

Ниномия: Обикновено индустриалният дизайн трябва да отговаря на механичните изисквания. Този път дизайнерската концепция имаше приоритет. Процесът беше относително гладък, защото продуктът беше проектиран от екип, който споделяше една и съща концепция за идеална форма.
Hitachi също е уверен, че работи добре. Само чрез солидно производство успяхме да намалим излишните характеристики, да подчертаем функционалните аспекти и да направим жизнеспособен продукт. Ако представянето на продукта беше неизключително или ако не се чувствахме уверени в него, вероятно щеше да изглежда недостатъчно. Комбинацията от минималистичен дизайн и технологичните възможности на Hitachi ни позволи да разработим по-привлекателен дизайн.

Кои функции в крайна сметка се открояват след представянето?

Ишибаши: Дизайнът никога не трябва да компрометира функционалната използваемост. Едната е лекотата, с която можете да изберете програма за пране. Пералните Hitachi имат множество функции, които могат да се управляват от сензорния панел в горната част на прозореца. За да се улесни използването, програмите за пране се избират с бутони, което прави желаната програма достъпна с натискането на бутон. За да започнете прането, просто заредете прането си, включете пералнята, изберете вашата програма и натиснете старт.

Коя част се чувства най-красива?

Ишибаши: Въпреки че е малка точка, това, което най-много ми харесва, е липсата на рамката на вратата. Обикновено има кръгъл панел, в който се побира стъклото. Това може да доведе до загрубяване, допълнителна боя и празнина с тялото. Този продукт има тънко покритие върху стъклената врата, което приляга чисто и спретнато към тялото.

Каква е тайната за създаване на усещане за първокласност и простота?

Ниномия: Мисля, че тайната за създаване на усещане за качество и в същото време простота е острата и чиста форма. Мисля, че при проектирането на семпла платформа е важно да се знае на кои характеристики да се акцентира и на какво не, какво да се изтъкне и какво да се смеси.
При готвенето е важно количеството на подправките и общият баланс. Твърде много подправка означава, че можете да опитате само подправката. Въпреки това, опитен готвач използва подправката, за да подчертае вкуса, произвеждайки вкусно ястие, което е невъзможно, когато се подправя само със сол.

Вашият коментар