Често задавани въпроси

Относно хладилници Hitachi

Какво представлява функцията 'пространство за охлаждане'?
Използва се за съхранение на прясно месо за максимално времетраене от 24 часа, като го запазва изключително свежо . Продължителността варира за други видове храни.
Какво е разрешеното разстояние за монтиране на хладилника?
В идеалния случай, осигурете достатъчно пространство от най-малко 30 см над горната част, 10 см отзад и 5 см от двете страни, за правилна циркулация на въздуха.
Каква е продължителността на живота на Нано титаниум филтъра (Nano Titanium Filter)?
Той не се нуждае от поддръжка и не се изисква неговата подмяна.
Каква е оптималната температура на хладилното и фризерното отделение?
– Отделение на фризера: -18 ° C до -22 ° C
Хладилна камера: 1 ° C до 5 ° C
Кога да използвам алуминиевата табла във фризерното отделение?

Използвайте това отделение, когато трябва бързо да замразите месо или риба. Храната трябва да бъде обвита с найлоново фолио, преди да бъде поставена върху алуминиевата табла.

Кога трябва да използвам режима за пестене на енергия?

Препоръчва се тази функция да се използва при съхранение на малък обем продукти или по време на продължителна ваканция, когато хладилникът няма да бъде отварян дълго време. Не се препоръчва за стандартна употреба.

Кога трябва да използвам режима за бързо замразяване и бързо охлаждане?

Когато искате да замразите храна като риба, месо или пиле в най-кратки срокове, за да запазите свежестта им. Този режим ще работи за 2 часа и след това автоматично ще се върне към нормално си състояние.

Защо има неприятна миризмата в хладилника ми?

Миризмата идва от храни, съхранявани в хладилника, например риба, месо или варени храни. За да минимизирате миризмите, съхранявайте хранителните продукти в затворен контейнер и редовно почиствайте хладилника. Също така, нормално е хладилникът да мирише, ако е изключен за дълго време, тъй като продуктите, съхранявани вътре, се затоплят, започвайки да излъчват миризма.

Защо светва режимът ECO?

Когато компресорът работи в стабилно състояние, знакът „ECO“ е включен.

Какво представлява системата за охлаждане с двойни вентилатори?
Съществуват два специализирани вентилатора – един за хладилното отделение и друг за фризера. Всеки вентилатор охлажда самостоятелно всяко отделение, като циркулира ефективно студения въздух, генериран от мощната работа на инвертора.
Колко бързо ще влезе в действие вакуумното отделение?
Приблизително 2 минути след натискане на бутона „Вакуумно отделение“ от предния панел на хладилника. Времето варира в зависимост от количеството съхранявана храна.
Колко време в възможно храната да се задържи охладена в хладилника, ако електричеството бъде прекъснато?
Ако не отваряте вратата на хладилника, задържането на отделенията хладни може да продължи приблизително 12 часа, дори и при прекъснато захранване.
Как да използвам 'Диспенсърa за лед' и 'Диспенсъра за вода'?
Когато използвате „Ice Dispenser“ или „Water Dispenser“ за първи път, моля, изхвърлете първите 2 чаши лед или вода за почистване.
Как да изключа функцията 'Automatic Ice Maker'?
Вътре в хладилното отделение има ключ за включване / изключване.
Как да управлявам функцията 'Automatic Ice Maker'?
Ледните кубчета могат да се правят автоматично и непрекъснато, просто като се пълни резервоара с вода.
Как да почистя водния филтър?
Стъпка 1: Издърпайте кутията, за да я извадите от капака.
Стъпка 2: Издърпайте фиксатора, за да премахнете филтъра за вода от кутията.
Стъпка 3: Използвайте мека гъба за почистване на филтъра за вода.
Как да почистя 'Диспенсъра за вода' и 'Кутията за лед'?
Стъпка 1: Хванете горната част на ледената тераса с двете си ръце, след това я повдигнете и я издърпайте към себе си.
Стъпка 2: След като извадите леда, избършете с мека кърпа, като внимавате да премахнете водата в ледения бряг.
Стъпка 3: Когато инсталирате кутията, уверете се, че няма празнина в долната част.
За нови хладилници! Колко време трябва да изчакам, преди да включа хладилника в захранването?
След 1 ~ 2 часа, ако се доставят в изправено положение. След 4 ~ 5 часа, ако се доставят в хоризонтално положение.
Мога ли да сложа чай или сок в резервоара за вода вместо вода?
Поставяйте в резервоара само питейна вода или минерална вода. Водната тръба може да бъде запушена с пулп или чаени листа.
След като включа хладилника, колко време ще отнема, за да се образуват кубчетата лед?
Приблизително 1 ~ 2 часа. Колкото по-често отваряте вратата на хладилника, толкова по-дълго време отнема. Времето за замразяване също зависи от обема на водата и вида течност, коя искате да замразите.
Къде се произвеждат хладилници HITACHI?
Хладилниците Hitachi се произвеждат в собствен завод на Японската корпорация в Тайланд, където освен хладилници се произвеждат климатици, перални, прахосмукачки и друга бяла техника с марката Хитачи. Завода е под управлението на Японската корпорация и качеството на продукцията е по Японски стандарт.
Какви са компресорите на хладилници HITACHI?
Хладилниците Hitachi се произвеждат само с инверторни компресори Hitachi. Като производител на инверторни компресори за хладилна и климатична техника. Hitachi е световен лидер и доставчик на инверторни компресори за много други производители.
Каква е гаранцията на хладилници HITACHI?
Хладилници Hitachi се предлагат с 5 години пълна гаранция на целия уред. Централния сервизен център за Европа е в Лондон. Централната база за резервни части е в Холандия. Интерсервиз Узунови АД има директен договор за гаранционно и след гаранционно обслужване с Централния сервиз за Европа.
Как са получени различните цветове на хладилниците HITACHI със стъклена врата?
Хладилници Hitachi със стъклени врати имат специално разработено темперирано стъкло “Gorilla Glass”, което се оцветява в завода в съответния цвят (бежов, бял, черен, сребърен, кафяв, бордо). Стъклото е разработено по същата технология както автомобилните стъкла и е защитено от надраскване и напукване по същия начин. Ако се наложи, стъклото може да се ремонтира по същия начин както се третира автомобилно стъкло. Вътрешните полици на хладилника са изработени от същото прозрачно стъкло и могат да издържат до 100 кг. натоварване и до 100 градуса температура.

Как са обработени страничните външни стени на хладилници HITACHI?
Хладилници Hitachi имат специално полимерно покритие на страничните външни стени наподобяващо текстура на кожа. Това покритие е устойчиво на надрасквания и наранявания (вдлъбнатини), което го прави изключително практично ако се налага местене или носене без опаковка на хладилника.
Защо при някои модели с метални врати под определен зрителен ъгъл се виждат леки неравности по вратите?
Хладилниците Hitachi от серията BSL и INX използват за направа на вратите метален лист от неръждаема стомана с определена дебелина. За да се изолира вратата на хладилника зад металния лист се ваккуумира под налягане полиуретанова пяна. В процеса на полимеризация пяната е възможно да „издърпа“ някоя част на металния лист повече от друга. Това е в резултат на технологичен процес и не е дефект на хладилника.
Нужно ли е хладилници HITACHI да бъдат свързани към водопровод?
Хладилници Hitachi имат собствен контейнер за вода, с който се образува лед за ледогенератора или вода за водния диспенсър. Този контейнер събира до 4 литра вода в зависимост от модела и няма нужда хладилника да бъде свързан към водопровод за да работи.
Има ли възможност за обръщане на посоките на вратите при хладилници HITACHI?
Хладилници Hitachi имат възможност за обръщане на вратите само при моделите с ширина 60 см с долен фризер на серията Bottom Freezer. В зависимост от модела има комплект панти за обръщане на вратите. Цената на услугата е 120 лева като включва пантите и труда по тяхната подмяна. Нужно е квалифициран персонал да направи тази смяна!
Всички ли хладилници HITACHI са със система Nо Frost?
Всички хладилници Hitachi се произвеждат единствено с технологията No-Frost. В зависимост от модела имат един или два обдухващи вентилатора – един за хладилната и един за фризерната част.
Могат ли хладилници HITACHI да работят при нестабилно електрозахранване?
Хладилници Hitachi са предназначени за използване на стандартно захранване от 220V/50Hz. Въпреки това имат фабрична защита, която гарантира нормална работа на всички агрегати при промяна на захранването от 110V до 300V . Важно е да се отбележи, че нестабилното захранване не е т.н. токов удар, което е рязък пик на подаващото напрежение често с пагубни последици за електрониката!

 

Относно поръчки, доставка, гаранция и връщане

Колко струва цената за доставка?
Цената за доставка е 10 лв. за 1 количество поръчан продукт.
Доставяте ли до моят град или село в България?
Да, доставяме до всички населени места в България с куриерски фирми Спиди и Европът или със собствен транспорт.
Мога ли да разгледам/пробвам хладилникът преди да го платя?
Ние Ви даваме възможността при получаване на хладилника от куриера да го отворите пред него, за да го разгледате и да го пробвате преди да заплатите (в рамките на 15 минути). В случай, че не отговаря на очакванията Ви, то Вие имате правото да го върнете обратно на куриера, като разходите за обратна доставка се поемат от Вас.
Мога ли да върна хладилника, ако не ми хареса?

Можете да върнете продукта в случай, че сте запазили търговския му вид и опаковка и условията описани ТУК . Връщането става като ни изпратите стоката обратно до посочен от нас адрес. Връщането на парите към Вас става в срок до 14 работни дни чрез банков превод на посочената от вас сметка.

Как мога да платя стоката? Мога ли да платя директно на куриера?
Да, възможно е да заплатите на куриера, чрез услугата Наложен платеж.
За колко време ще пристигне моята поръчка?

Срокът за доставка е от 1 (един) до 7 (седем) работни дни в зависимост от населеното място.

Получих счупен/повреден продукт, какво трябва да правя?
  • Преди да се изпрати поръчаният от Вас продукт, бива тестван и преглеждан обстойно от нашите специалисти. След което поръчаният продукт се предава в отличен търговски вид на куриер за доставка към Вас. Всяка една поръчка е застрахована. Моля, преди да приемете поръчката от куриера, прегледайте обстойно всички поръчани продукти за повреди. Моля, при наличие на повреда причинена при транспорт да се обърнете към куриерската фирма, която Ви доставя пратката.
  • При счупен/повреден продукт по вина на куриера не поемаме рекламации.
  • Рекламациите се отправят към куриерската фирма.
Как мога да се свържа с Вас, ако имам въпроси?

Обадете ни се на телефон: 0889608040 или ни пишете на e-mail sales@hitachibg.com за всякакви въпроси, препоръки, предложения и критики.